nieuws
Verslag hap en trap
01-09-2013
Vol enthousiasme vertrok zondagmiddag 1 september een grote groep volwassenen en kinderen vanaf de kiosk om een tocht van 25 km te gaan fietsen met onderweg een volledig diner. Als voorafje werd er wortel/gember-of tomatensoep geserveerd. Vooral de wortel/gembersoep viel goed in de smaak dus op vele verzoek staat het recept hiervan zelfs hieronder zodat iedereen thuis aan de slag kan.
Vervolgens werd na de nodige kilometers fietsen een heerlijke hartig-zoete spies gegeten als tussengerecht.
Want in Kasteren stond in de open lucht een feestelijk buffet klaar met salades, rijst, gehaktballetjes in rode saus, kip Hawaï en kip saté.
En het toetje …………..dat volgde op het volgende evenement…….het buurtstraatfeest !!
Recept hap en trap: Wortelsoep met gember en koriander
Ingrediënten
• 500 g worteltjes
• 1 ui
• 1 cm verse gemberwortel ( of 3 bolletjes stemgember uit een potje)
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel kerrie
• 1 groentebouillontablet
• zout
• peper
• 2 dl kokosmelk (blikje)
• 4 takjes koriander
Voorbereiden
1. Worteltjes schoonmaken en in stukken snijden. Ui pellen en snipperen. Van gember 1 theelepel raspen (rest wordt niet gebruikt). In pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Gember, komijn en kerrie door ui roeren. Wortels, 1/2 liter water en bouillontablet in pan doen en aan de kook brengen. Wortels in 15 à 20 minuten gaar koken. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Kokosmelk door soep roeren.
2. Koriander boven soep fijn knippen
Smakelijk eten !!
Meer informatie:
Soep als voorgerecht