A | A | A

nieuws

Tomas’ parfaitsoufflé

21-11-2014

Tomas’ parfaitsoufflé


Ik ben niet bepaald een keukenprinses. Ik kook iedere dag omdat het moet en je toch iets moet eten. Het sociale gedeelte van samen aan tafel zitten en gezellig kletsen vind ik belangrijker dan culinaire hoogstandjes. Dus toen vorig jaar "Eten bij de buren" langskwam vond ik dat een superleuk idee en we gaven ons op. Maar toen kwamen de zorgen. Jeetje, je moet natuurlijk wel iets lekkers maken en het moet ook nog lukken op die avond. Dat is bij mij ook geen garantie. Het was dan ook een grote opluchting toen ik het dessert mocht maken. Het was echt een super avond! Heel gezellig en nieuwe mensen leren kennen. Dus dit jaar weer. Maar toen kwamen de zenuwen weer. Want dit jaar zal ik het hoofdgerecht wel toegewezen krijgen. Maar hoera! … weer het dessert. (ze weten het!) Nou heb ik een nogal culinaire zoon en die heeft een supermooi én lekker dessert gemaakt. Maar zelfs nu was ik bang dat het niet goed zou komen….. Phoe.  

En dan begint de avond bij Han en Lisanne van Roosmalen waar Han allemaal heerlijke kleine hapjes gemaakt had, vervolgens het hoofdgerecht bij onze voorzitter thuis die heerlijk gevulde kip had met heel veel groenten en een lekker aardappelgerecht, maar vooral heel veel kaarsen op tafel en gezelligheid! Ja… jongens!!…. Zo durf ik toch volgend jaar helemáál niet meer mee te doen. Maar toch…. het was zó gezellig. Dus volgend jaar doen we gewoon weer mee want het is de leukste activiteit die de buurtvereniging heeft. En bij deze weet iedereen: verwacht bij mij niet teveel (tenzij m’n zoon of dochter thuis is). En ik hoop dat iedereen die zich net zo onbeholpen voelt als ik zich volgend jaar ook opgeeft. Dan ben ik niet meer de enige!

Lieke Faber


Meer foto's van eten bij de buren staan in het fotoboek.


Foto