A | A | A

nieuws

Eten bij de buren? Zo gaat dat!

20-11-2014

Afgelopen 15 november was het weer zover. De Roderweg organiseerde weer “Eten bij de Buren”.  Een voor-, hoofd- en nagerecht eten op steeds een ander adres.Zelf moet je ook een van de gerechten maken.


Bij het inschrijven begint de voorpret al, welk gerecht zullen wij krijgen? En met wie gaan we aan tafel? Een week van te voren valt de eerste envelop op de mat: we hebben het hoofdgerecht, leuk! Collega eters kom je bij de Coop tegen en door slinks in hun mandje te kijken probeer je erachter te komen welk gerecht zij gaan klaar maken.


En dan is het zover, op zaterdag middag valt de tweede envelop op de mat: On eerste adres wordt Essenstraat 3. Dat is bij Thera en Jan! Dat wordt zeker goed. En dat was het zeker ook. Een heerlijke garnalen spiesje, een lekkere pompoensoep en natuurlijk de zelf “gesmokkelde” Floc van Jan. Daarna snel op de fiets naar huis om alles warm te krijgen voor de onze eters…. wie o wie gaan dat zijn. We zijn net thuis en daar komt het bezoek…. met prosecco houden we ze ff stil voordat alles klaar is en kunnen we gezellig aan tafel.


Daarna kunnen de volgende enveloppen open, we mogen naar Ingrid en Antoine. Dat is ook een schot in de roos, veel gezelligheid, grote glazen wijn en een heerlijk toetje. Veel te laat komen we uiteindelijk in het wapen en nog later komen we er weer uit. Het was ontzettend lekker en gezellig, dat doen we volgend jaar zeker weer!


Penny & Peter-Jan