A | A | A

nieuws

Sinterklaas en zwarte Piet op bezoek bij buurtvereniging

24-11-2014

Op 23 november bezocht de sint met zijn Pieten alle jongste kinderen van de buurt.

We hebben hem weer welkom mogen heten bij manege de Rekkendonken.

Daar hingen de vlaggetjes al klaar die alle kinderen gekleurd hadden.

Alle kinderen waren om 10.15 uur aanwezig om een dansje in te studeren voor de Sint en zijn Pieten.

Alles wat met Sinterklaas te maken had kwam er in voor zoals; Zwarte piet, de mijter,  de pakjesboot, de witte baard, mooi cadeau, pepernoot, jute zak, goeden staf, mooi kasteel, Amerigo en natuurlijk het grote boek.

Alle kinderen hadden iets gekregen uit het liedje, bv; de mijter of een zwarte Piet, als dit dan in het liedje gezongen werd moesten ze dat hoog in de lucht houden.

Vooral de kinderen die een pepernoot hadden gekregen hadden dit super goed gedaan, want die mochten ze nog even niet op eten, maar hoog in de lucht houden.

Wat een knappe kinderen hebben wij in de buurt, want na een keer oefenen kende iedereen het.

Gelukkig was na het oefenen al snel Sinterklaas in aantocht en alle kinderen zongen uit volle borst, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. De Sint had twee knechten bij, die heel hard op de deur bonkte. Alle kinderen kregen pepernoten van de Pieten en de Sint was blij om weer bij onze buurtvereniging op bezoek te komen. Hij vroeg wie een liedje durfde te zingen en Luuk van Oorschot  durfde dit wel, dat vond de Sint heel knap. Iris van Roosmalen had een vraag, ze wilde weten of Amerigo een jongen of een meisje was. De Sint vond dat een goede vraag en vertelde dat Amerigo  een meisje is. Hij beloofde ook dat Iris wel een keer op Amerigo mocht zitten, dat durfde ze wel.

Toen was het tijd om de Sint het dansje te laten zien en dit ging super goed.

Alle kinderen deden heel goed mee en de Pieten ook. Sinterklaas vond het heel erg mooi en zei; nou Pieten, we zullen de cadeautjes eens geven. Alle kinderen werden 1 voor 1 naar voren geroepen en de Sint had voor ieder kind een pakje bij. Dit mochten ze niet meteen uitpakken, maar pas als iedereen een pakje had ging Sinterklaas aftellen. De papiertjes waren er zo van af en alle kinderen waren blij met hun cadeau.  Sinterklaas werd bedankt en beloofde volgend jaar weer terug te komen.

Het was een gezellige ochtend geweest.

Maar toen de commissie  aan het op ruimen was, werd net Amerigo ingereden in de bak van de manege en ja…. De Sint had beloofd dat Iris erop mocht zitten, de bofkont!

Namens de Sint commissie; Imke, Marit, Jose, Lizanne, Helma en Ingrid.

Alle foto's staan inmiddels in het fotoboek. 


Amerigo