A | A | A

nieuws

Bedankt vrijwilligers vlooienmarkt

05-09-2019

Beste buurtgenoten en vrijwilligers,    

                

 

Graag willen wij alle buurtgenoten en vrijwilligers bedanken voor de vele vrije tijd die jullie in de nieuwe opzet van de vlooienmarkt/kofferbaksale gestoken hebben. In het bijzonder willen we de fam. Schellekens van de Manege De Rekkendonken bedanken dat we dit jaar weer op hun terrein de markt mochten organiseren.

 

We hadden dit jaar een nieuwe opzet met de kofferbaksale. Volgens ons is dit geslaagd maar we willen meer verkopers binnenhalen. Dus voor volgend jaar willen op dezelfde voet doorgaan.

Het ophalen was dit jaar goed gegaan. Wij willen dit voor volgend jaar hetzelfde houden. Dat is als je spullen wilt leveren je moet bellen, dan komen we de spullen ophalen.

Naast de gebruikelijk vlooienmarkt spullen kan ook gedurende het hele jaar oud ijzer aangeboden worden. Wat belangrijk is dat de LAATSTE WEEK voor de vlooienmarkt NIET meer wordt OPGEHAALD dit i.v.m. ORGANISATIE

 

Het selectief accepteren van tweedehands spullen moeten we steeds meer doen in verband met de gemeentelijke stortkosten. Alles wat nl. overblijft moet naar de stort en de gemeente vraagt daar geld voor. Ook dit jaar was dat weer goed gelukt. Bedankt dat jullie met ons meegedacht hebben.

 

Wij, als vlooienmarktcommissie vinden dat de vlooienmarkt/kofferbaksale al met al een succes is geworden door het mooie weer, de vrijwilligers en het grote aantal bezoekers (méér dan 400). Door de goede verkoop en selectief ophalen is er per bezoeker 40% meer verkocht dan vorig jaar. Dat heeft weer een goede netto-opbrengst opgeleverd, waar we weer leuke activiteiten voor kunnen organiseren.


Als jullie nog ideeën of suggesties voor de volgende vlooienmarkt/kofferbaksale hebben, laat het ons weten.

 

Er is een wel een grote tegenvaller dit jaar. Jan van de Heijden heeft aangegeven om te stoppen met de vlooienmarktcommissie. Na 41 jaar (42) trouwe dienst van het regelen zoals spullen ophalen, oud ijzer, tafels en kassawagen regelen (Union), hekken (Ad Knoops), wagen opbouwen (Mies Habraken), borden plaatsen en naar de mileustraat om het afval weg te brengen.


Daarnaast was Jan waar je afspraken met kon maken en je hoefde maar te vragen om iets te doen en Jan stond altijd klaar. Jan kon wel iets te enthousiast zijn met het oud ijzer ophalen.

Hij pakte een fiets die op slot tegen een boom stond en gooide hem op de aanhanger met oud ijzer

Bleek naderhand dat de fiets van een commissielid was.


Maar Jan was ook van de gezelligheid op de vergaderingen en de vlooienmarkt bij het na borrelen. Jan bedankt voor al die jaren inzet en gezelligheid.

 

Nogmaals bedankt allemaal en hopelijk dat we jullie volgend jaar weer terug mogen zien om er weer een leuke en gezellige vlooienmarkt/kofferbaksale van te maken.


Commissie Vlooienmarkt en Bestuur